вторник, 19 юли 2016 г.

„Аз просто нямам време...“



Милиони успешни предприемачи и лидери в мрежовия маркетинг са започнали своята дейност през свободното си време. Колко често сте чували, "Бих искал, но просто не разполагам с време"?
Има 168 часа в седмицата. Къде отива това време? Нека да разгледаме: 56 часа – сън; 40 часа – работа; 42 часа – семейство, хранене, път и др.; 30 часа – свободно време. Можете да прекарате тези 30 часа "свободно време" за забавление или да ги използвате, за да следвате мечтата си.
Разкарване на навика за забавление ...
Какво разделя богатите от масите?
• Масите прекарват своето "свободно време" в забавление.
• Богатите прекарват повечето си "свободно време" в изграждане на бизнес.
Това е най-голямото разделение между имащите и нямащите.
Според проучвания, средностатистическият човек прекарва повече от 5 часа на ден в забавления. Забавлението не винаги е нужно да е телевизия, то може да е разглеждане на Facebook на вашия смартфон, гледане на няколко епизода на някое шоу на таблет, гледане на спорт, игра на видео игри и т.н.
Не че не трябва да се наслаждавате на никакви забавления, но го правете в умерени количества. Забавленията не трябва да изяждат почти една трета от вашите будни часове всеки ден.
Не правете това.
Колко ви струва този навик за забавление? 10 000 $ на година? 100 000 $ на година? Милиони годишно? Повече? Ами ако разкарването на навика да се забавлявате може да ви направи богати?
Започнете бизнес в "свободното време" ...
Факт е, че ако искате да станете богати, най-вероятно ще трябва да започнете бизнес на непълно работно време. Не е нужно да напуснете работата си веднага; Всъщност, най-вероятно не би трябвало. Един от най-добрите начини за минимизиране на риска е да запазите работата си на пълно работно време, докато започнете изграждането на бизнес в "свободното си време".
Както Джим Рон често казваше, "Работете на пълно работно време в работата си и на непълно работно време за изграждане на богатството си, защото печалбите от бизнес водят до богатство. Печалбите от бизнес са по-добри от работните заплати."
Направете това. и след време ще можете да кажете, "Точно сега аз работя на непълно работно време върху моето забогатяване и на пълен работен ден на моята работа, но няма да мине много време и аз ще работя на пълен работен ден върху забогатяването си. Можете ли да си представите какъв живот ще бъде това? "
В крайна сметка вие ще кажете: "Моят почасов бизнес върви толкова добре, че аз си позволих да напусна работата си на пълен работен ден. Сега мога да използвам тези допълнителни часове, за да си развивам още по-успешно бизнеса."
Откупете си времето...
Ако вашият бизнес създава пасивен доход, това може да ви помогне да "откупите времето си."
Пасивен доход (също известен като остатъчен доход) е доход, получаван редовно с малко усилие, изисквано за да се поддържа.
Доходи от интелектуалната собственост като авторски права от книги, албуми или лицензии от патенти; доходи от лихви; доходи от недвижима собственост; или доходи от бизнес, който вече не изисква много пряко участие - това са все примери за пасивни доходи.
Много хора започват да осъзнават, че МЛМ бизнес (мрежов маркетинг) може да се стартира в "свободното време" и, ако се развива правилно, може да доведе до чудесен пасивен доход за тях.
Какво означава "откупуване на времето"? Това означава, че пасивният доход от вашия бизнес (работа за себе си) е по-голям от доходите, които бихте получавали, работейки на пълен работен ден за някой друг. Пасивният доход буквално "изкупува обратно" всички тези часове, които иначе бихте прекарвали в работа. След като вашият бизнес ви печели пасивен доход, вече няма нужда да разменяте времето си за пари.
Превърнете "свободното време" във "време за свобода"!
Повечето хора казват, че "нямат време" да преследват мечтите си. И все пак, повечето хора прекарват около 5 часа на ден от "свободно си време" в забавления.
Някои хора използват това "свободно време", за да започнат собствен бизнес на непълно работно време. В крайна сметка, когато бизнесът им позволява да напуснат работата си, онези 40 часа "работно време" се превръщат в 40 часа "време за развиване на бизнеса". С течение на времето, като използват бизнеса си като лост за пасивен/остатъчен доход, те превръщат техните "часове за бизнес" в 40 часа допълнително свободно време! Заедно с техните съществуващи 30 часа "свободно време", сега те имат общо 70 часа "време за свобода" всяка седмица!
Време за свобода: Когато имате както време, така и пари, за да можете да живеете своя мечтан живот и да осъществявате мечтите си.
С пасивен доход от бизнес, вашите 168 часа всяка седмица може да изглеждат по този начин: 56 часа – сън; 42 часа – семейство, ядене, придвижване и др.; 70 часа = време за свобода.
Как изразходвате "свободно си време"?
Ние всички имаме едни и същи 24 часа всеки ден. Бионсе, Ричард Брансън, Опра, Елон Мъск, както и всеки успешен предприемач и лидер в мрежовия маркетинг, всички имат същите 24 часа всеки ден. Вашият избор е как да прекарвате "свободното си време". 
Избирайте мъдро.
Д-р Петър Найденов в Добре дошли в АкваСорс!
 

сряда, 13 юли 2016 г.

КЪДЕ ИСКАМЕ ДА СТИГНЕМ В НАШИЯ МЛМ БИЗНЕС? - "Законът на боклукчийския камион®"

 
Колко често позволяваме глупостите на другите хора да променят настроението ни? Позволяваме ли лошият шофьор, грубият сервитьор,
острият тон на шефа или незаинтересованият служител да съсипят деня ни? Освен ако не сме Терминаторът, ние вероятно ще се разстроим. Въпреки това, нашият успех зависи от това колко
бързо можем да се съсредоточим върху това, което
е важно в живота ни.
Този урок научих преди шестнадесет години. И аз го научих на задната седалка на едно такси в Ню Йорк. Ето какво се случи:
Метнах се в едно такси и потеглихме към Централна гара. Движехме се в дясната лента, когато изведнъж една черна кола изскочи от едно паркомясто точно пред нас. Таксиметровият шофьор натисна спирачките, колата се плъзна, гумите изскърцаха и в последния момент таксито спря само на сантиметър от задната броня на другия
автомобил.
Аз не можах да повярвам, но още по-малко можах да повярвам на това, което се случи след това. Шофьорът на другата кола, човекът, който почти причини голяма катастрофа, започна да ръкомаха
и грозно да ругае. Как разбрах ли? Попитайте всеки нюйоркчанин, някои думи в Ню Йорк вървят редом със специална гримаса. А той дори ни поздрави с жест с един пръст! Не можех да повярвам!
Но онова, което истински ме изуми, последва след това. 

Шофьорът на таксито, в което аз се возех, се усмихна и махна с ръка на другия човек. И имам предвид, че му помаха дружелюбно. Тогава аз възкликнах: "Защо направи това!?! Този човек можеше да ни убие!". Точно в този момент таксиметровият шофьор ми каза това, което сега наричам "Законът на боклукчийския камион®"Той каза:
"Много хора са като боклукчийски камиони. Те тичат наоколо пълни с боклук, с чувство на неудовлетвореност, на гняв и разочарование.
Когато се напълнят с боклук те търсят място, където да го разтоварят. И ако ги оставим и им позволим, те ще го изхвърлят върху нас. Така че, когато някой иска да се разтовари върху нас, не трябва да го приемаме лично. Просто се усмихваме, помахваме им с добри
пожелания и продължаваме напред. Така ще бъдем по-щастливи, повярвай ми."
Замислих се колко често позволявам на боклукчийските камиони да ме премазват. И колко често поемам техния боклук и го разхвърлям върху други хора – в работата, у дома или на улицата. Точно в
този момент си казах: "Аз не искам техния боклук и аз няма да го разпространявам повече."
Започнах да виждам боклукчийски камиони. Както във филма "Шесто чувство", момченцето казваше: "Виждам мъртви хора". Сега аз "Виждам камиони с боклук." Виждам товара, който те носят.
Виждам ги как идват да се разтоварят. И също както таксиметровият шофьор, аз не го приемам лично. Аз просто се усмихвам, помахвам им, пожелавам им всичко най-хубаво и продължавам напред.
Един от любимите ми футболисти на всички времена беше Уолтър Пейтън. Всеки път, когато паднеше по време на мач, ставаше веднага. Той никога не се спря да играе. Пейтън беше готов всеки следващ мач да се представи по-добре от предишния. През годините най-добрите спортисти от цял свят са играли по този начин: Мохамед Али, Надя Команечи, Бьорн Борг, Крис Евърт, Майкъл Джордан, Джаки Робинсън и Пеле са само някои от тези играчи. И най-вдъхновяващите лидери са живели по този начин: Нелсън Мандела, Майка Тереза, Ганди и Мартин Лутър Кинг.
В обширните си проучвания изследователят по психология от Университета в щата Флорида - Рой Баумастер откри, че е по-лесно да запомним лошите, отколкото добрите неща, които ни се случват
в живота. По-лесно можем да съхраним лошите спомени и да си ги спомняме по-често.
Така че, когато боклукчийския камион се изпречи на пътя ни, шансовете са срещу нас. Но когато следваме „Закона на Боклукчийския камион®“, можем да си върнем контрола над живота си. Правим място за доброто като се освобождаваме от лошото.
Най-добрите лидери знаят, че те трябва да са готови за следващата си среща. Най-добрите продавачи знаят, че трябва да бъдат готови за следващия си клиент. И най-добрите родители знаят, че трябва да са готови да посрещнат своите деца с прегръдки и целувки, без значение с колко боклукчийски камиона са се сблъскали през деня. 

Всички знаем, че трябва напълно да осъзнаваме случващото се в момента и да даваме най-доброто, на което сме способни на хората, на които държим.
В заключение мога да кажа, че успешните хора не позволяват боклукчийските камиони да поемат контрол над живота им.
Ами вие? Какво ще се случи във вашия живот от този момент, ако оставите повече камиони с боклук да минат покрай вас без да ви затрупат с помия?
Мога да се обзаложа, че ще бъдете по-щастливи!
 

Дейвид Дж. Полей
 

Източник: http://www.proctorgallagherinstitute.com/2210/the-law-of-the-garbage-truck
 
 ЧЕТИРИ ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ИЗБЕГНЕМ БОКЛУКЧИЙСКИТЕ КАМИОНИ: 

1. Животът е твърде кратък, за да се събуждаме сутрин със съжаление и затова…
2. …Е хубаво да обичаме хората, които се отнасят добре с нас.
3. …Да забравим за другите.
4. …Да знаем, че всичко, което ни се случва, си има причина.

Източник: Месечен бюлетин на AQUASOURCE в България - 
м.юли 2016г.


     

вторник, 5 юли 2016 г.

АКВАСОРС ЛЕКЦИИ И БИЗНЕС - ИНФО СРЕЩИ В СТРАНАТА - м.юли 2016 година

 
 
АСЕНОВГРАД – 18.30 ч. в Хотел „Елеганс“
6.7 – среща за продуктите - ЛЕКТОР: Валентина Стойчева
ТЕМА: „Здрави, жизнени и енергични с продуктите на AquaSource“
20.7 – бизнес-инфо среща - ЛЕКТОР: Йордан Петров
ТЕМА: "Как да печелим пари и изграждаме успешен МЛМ бизнес в
партньорство с АкваСорс?"

БЕЛЕНЕ – 17.30 ч. - 7.7 – Бизнес-инфо среща
ТЕМА: „Повече здраве, повече енергия и нови възможности“
Информационен център "Здраве", ул. „Иван Вазов“ № 1, вх. Б, ет. 2
(блока зад пощата)

БУРГАС – 20.7 – 18.00 ч.
ЛЕКТОРИ: Лиляна Куцарова, Димитрина Върбанова
ТЕМА: „AquaSource – мисия и начин на живот“
Холистичен център „Магнолия“, ул. "Цар Петър" № 17, ет. 3

ВАРНА – 21.7 – 18.00 ч.
ЛЕКТОРИ: Лиляна Куцарова, Димитрина Върбанова
ТЕМА: „AquaSource – мисия и начин на живот“
бул. "Приморски" № 22, Радио Варна, малка зала

ГОРНА ОРЯХОВИЦА – 17.30 ч.
6.7 – бизнес-инфо среща
20.7 – градска среща за козметиката
Младежки дом, ул. “Мано Тодоров” № 5
ВХОД: 1.00 лв.

ДОБРИЧ
22.7 – 18.00 ч.
ЛЕКТОРИ: Лиляна Куцарова, Димитрина Върбанова
ТЕМА: „AquaSource – мисия и начин на живот“
Хотел „Изида“, Градски парк "Св. Георги"

6, 13, 20, 27.7 – от 16.30 ч. до 17.30 ч.
ТЕМА: „Възможност за по-добро здраве и допълнителни доходи за предприемчиви хора.“
ул."Методи Кусевич" 2Б, офиса на „Бета Брокер“
 
5.7 – 18.00 ч. - ТЕМА: "Здраве с продуктите на АкваСорс"
26.7 – 18.00 ч. - ТЕМА: "Как да живеем живота на мечтите си в бизнес-партньорство с AquaSource?"
ул. „Независимост“ № 5, Луксор Сити Център, 
Био-магазин "Добрата Фея"

КАРЛОВО – 17.30 ч. - 14.7 – бизнес-инфо среща
пл. „Васил Левски“ № 3, Обреден дом

КОСТЕНЕЦ –17.00 ч. - 6.7 - Бизнес-инфо среща
Залата на читалището

КЪРДЖАЛИ –18.00 ч. - 7, 21.7 - Бизнес-инфо срещи
бул. „България“ № 47, комплекс Орфей, ет. 2, зала МЦ „Хирон“

ПЕЩЕРА –17.30 ч. - 19.7 - Бизнес-инфо среща
ул. „Освобождение“ № 33, Студио „ДИ-ЯН“

ПЛОВДИВ – 18.30 ч.
5.7 – бизнес-инфо среща
ТЕМА: „Как да печелим пари и изграждаме успешен МЛМ бизнес в
партньорство с AquaSource?“
17.7 – среща за продуктите
ТЕМА: „Здраве и дълголетие с продуктите на AquaSource“
бул. „6-ти септември“ № 268, Хотел „КЕНДРОС“, над детска
стокова борса „Вис Виталис“

ПОПОВО –18.00 ч. - 8.7 – Бизнес-инфо среща
ул. „Кирил и Методий“ № 6, Семеен хотел „Попово Инн“

РАДНЕВО – 18.00 ч. - 6, 20.7 – бизнес-инфо срещи
ул. „Димитър Благоев“ № 7, Битов комбинат – нова част, ет. 3
 
РАЗГРАД – 23.7 – 10.00 ч.
ЛЕКТОРИ: Лиляна Куцарова, Димитрина Върбанова
ТЕМА: „AquaSource – мисия и начин на живот“
Хотел „Лес“, конферентна зала

РУСЕ – 18.00 ч.
5.7 – „Здрави и енергични с продуктите на AquaSource“
26.7 – „Как да изграждаме успешен МЛМ бизнес в партньорство с
AquaSource?“
ул. „Добри Немиров“ № 1-3, Хотел „Космополитан“
Зала Business Hall, ет. 2
ВХОД: 2.00 лв.

САМОКОВ – 14.7 – 17.30 ч. - ЛЕКТОР: д-р Роза Митрева
ТЕМА: „Мисията на AquaSource: по-добро здраве, повече енергия
и нови възможности“
ВХОД: Свободен
ул. „Черни връх“ № 23, Клуб „Здраве и дълголетие с AquaSource“

САНДАНСКИ – 17.00 ч. - 7, 14, 21.7 – бизнес-инфо срещи
ул. „Свобода“ № 13, сградата на РПК

СВИЛЕНГРАД – 18.00 ч. - 18.7 – бизнес-инфо среща
ЛЕКТОР: Йордан Петров
Сградата на община Свиленград, Малка зала

СТАРА ЗАГОРА -
7, 21.7 – 18.30 ч. – бизнес-инфо срещи
ЛЕКТОР: д-р Ю. Данаилова – невролог
ул."Х. Д. Асенов" № 52, хотел Ефир, конферентна зала

6, 20.7 - 18.00 ч. - бизнес-инфо срещи
ул. „Г. С. Раковски” № 89
ЛЕКТОР: д-р Донка Иванова
 
ХАРМАНЛИ – 17.30ч. - 13.7 – Бизнес-инфо среща
Клуб на пенсионера, Пети квартал

ХАСКОВО –18.00 ч. - 6, 20.7 – Бизнес-инфо срещи
ул. „Скопие“, зала „Знание“, До нов офис на СПИДИ
 

Ако решите да се регистрирате като дистрибутор или направите  
поръчка на продукти АкваСорс - не забравяйте кой Ви е информирал-  
обърнете се към мен: Маргарита Колева-дистрибутор №50018799,  
тел.0878-649585, 0889-649585, Skype - boqnboqn3       
Ще се радвам да Ви бъда полезна!