сряда, 9 октомври 2013 г.

Думите, които ще ви накарат да преосмислите живота си (видео)

Живеете ли? Сериозно ви питаме – Живеете ли?
И преди да изстреляте машинално отговора: „Да, разбира се!“, нека уточним, че ви питаме дали Живеете, а не дали съществувате. Има разлика. Огромна разлика.
Има една стара приказка, която разказва за странник, който попаднал в град с необикновено гробище. Всички погребани там били починали съвсем млади. Имало такива, които са живели по 10 – 13 години, имало и такива, които са си отишли от този свят едва на 2-3 години.
Ужасен, странникът попитал местен жител, защо в този град умират толкова много деца. Отговорът на местния бил много неочакван. Той казал, че годините живот, които са изписани на надгробните плочи, не се равняват на годините съществуване...
Когато в града се родял някой, той получавал дневник. В него трябвало да записва моментите, когато се чувства истински щастлив. Влюбване, раждане на дете, удовлетворение от свършената работа – за различните хора щастието било различно. Но всеки прилежно записвал хубавите си преживявания и колко дълго са продължили.
Накрая, когато човекът починел, миговете щастие се сумирали и се изписвали върху надгробната му плоча. Това било и времето, в което той е Живял истински...
Разбирате ли? Всеки от нас има мечти, но ги пропилява поради една или друга причина. Пропилява ги, защото се оставя да влезе в коловоза на „живота“.
С тази история и с това видео искаме да ви приканим да се спрете и за миг да си спомните какво всъщност означава да Живееш за вас. Направете го и Живейте!
 
Източник: http://petel.bg