неделя, 21 декември 2014 г.

Кризата на средната възраст – има я защото мразим себе си

 "А причината за кризата на средната възраст се корени далеч назад във времето.
 

Когато сме решавали важни неща за живота си. Когато сме слушали мама и тате, защото „мама и тате знаят най-добре“, когато сме пренебрегвали истинските си желания и чувства, защото така „трябвало“ да се направи, когато сме следвали наложената от възпитание и образование вина, за да вършим с огромно нежелание неща, които са обявени от отдавна прашясали авторитети за „правилни“.
 

Когато сме издевателствали над себе си, за да ни приемат, за да се харесаме, защото сме нямали силата да се борим за истинските си желания. Та кой ни е учил да се борим за себе си, учили са ни да живеем чужди животи."

 "Ако се отървем от омразната работа, това не е криза, а освобождение. Ако попречим да ни използват приятели и семейство, това е свобода за личното ни развитие.
Ако търсим нови приятели и занимания, това е освобождение за душата ни. Ако се връщаме към мечтите на младостта, това е пътят към самите нас."
"Ако сме недоволни от себе си, сега е моментът да станем доволни от себе си като си позволим да бъдем любезни най-вече със самите себе си и разберем, че го заслужаваме."
 "Ако заобичаме себе си, ще намерим правилните за нас хора и дейности. Ако обичаме себе си, ще дадем най-добрия пример и дар за децата ни – да обичат себе си."

Цялата статия:

Кризата на средната възраст – има я защото мразим себе си







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D