понеделник, 22 февруари 2016 г.

Житейски уроци...

 Този личен блог беше създаден, най-вече за да ми помага в работата ми като независим дистрибутор в "АкваСорс". Всеки месец публикувам актуалните промоции за клиенти и дистрибутори на фирмата, а също и графика с бизнес - инфо срещи и лекции за здраве в страната. Може да прочетете за продуктите , да научите как да си направите поръчка, как да си пазарите на по изгодни цени като си направите регистрация като независим дистрибутор. Има материали за МЛМ и АкваСорс МЛМ бизнес. Има много статии за здраве и как да сме здрави с "АкваСорс" , за самоусъвършенстване, успех, мъдрости и други.

ТЪРСЯ СИ СЪТРУДНИЦИ!

Но тъй като е личен блог реших и тук да споделя публично това което ми се случва на мен и семейството ми вече десетина години. От около 4 месеца си създадох един албум със снимки и видео във фейсбук профила си, който кръстих Житейски уроци... и разказвам някои от перипетиите си... 

Ето и част от тях:


Публикувано на 25.10.2015г.:
Урок 1: Оказа се, че в Бургас, България можело на стари години да ти сменят рожденната дата и ЕГН. Наскоро разбрах, че през 2012 год. - тогава баща ми е бил на 72 години, му е сменена рожденната дата и ЕГН - бил роден двайсетина дни по-рано :D g :rin emoticИ сега при издаване на документи току му бъркат данните...Баща ми е още жив и здрав и си празнува рождения ден на старата си дата, някой друг решил че е объркана... :)


Публикувано на 28.10.2015г.:
Урок 2: Някои хора предприемат всякакви опити - законни и извън закона, за да ви вземат парите и жилището ви! Оказа се, че в България някой може да напише на компютър 5-6 листа съчинения срещу вашето семейство с доста сериозни обвинения и от името на друг да ги предаде в Бургаската прокуратура. През февруари 2015г., бяхме посетени от полицаи да ни разпитват. Пред мен, двамата полицаи и малката ми сестра, баща ми каза че не е пускал такава жалба... Писах опровержение през март - приключено е през април. На 30 септември след моя молба четох подробно папката - вече имаше съчинения от 4 човека...единия работещ в ДАНС  Бургас - чудя се какво да правя... ):Публикувано на 3.11.2015г.:
Урок 6: Не се оставяйте да бъдете "жертва" на роднините си - опитвайки да ви вземат парите и жилището ви - ще ви набедят за престъпник! В урок 2 писах за жалбата срещу семейството ми. Направо копирам какво съм изпратила на Прокуратурата в Бургас. Първо това:
"Опровержение на подадена жалба от ... Първо искам да споделя че чух, когато полицаите дойдоха да ни разпитват у дома, че баща ми не
знаеше, че е подавал жалба срещу мен- с тях разговаря сестра ми 
... Според мен жалбата е съчинявана от двете ми сестри. Относно 
написаното и аз искам да споделя накратко /защото електронната 
форма е кратка/ какво се случва между трите семейства и баща 
ми. В миналото и сега баща ми прекалява с алкохола и тогава обикновено прави скандали, обижда, заплашва с пушката си. Аз живея от 1995г. на втори етаж с разрешението на майка ми, баща ми и сестрите ми. Прекарвали сме ток, вода, канализация- вложили сме пари от продажба на наследствен имот на съпруга ми и кредит. Плащала съм част от данъците по имота. През 2007г. сестрите ми и баща ми решили да правим доброволна делба на имота по равно на всяка сестра-искаха ми 10000лв. Бях главен касиер в клон на ОББ и при поискване на сумата на 19.11.2008г съм изтеглила кредит 15000лв- направих си нова дограма и ремонти на етажа за 5000лв, другите бяха за сестра ми. При поискване съм и превеждала по банков път суми. Сестрите ми застроиха двора без мое съгласие. Декември 2009г. баща ми обяви, че разваля договорката. В сестра ми останаха дадените 5000лв. От тогава има постоянни разправии между семействата-закани от баща ми,гонене от етажа,обиди,вадене на пушката и т.н. 
От 2007г. баща ми и сестрите ми, вредят и тормозят психически, здравословно, физически и финансово на семейството ми. Постоянно се парадира със службата на зет ми ... в ДАНС и връзките му по държавните инстанции. Мога да разказвам подробности ако желаете и да показвам документи. Има заведено дело .../2013г. за тези дадени пари-през цялото време казваха,че ще се споразумеем,няма 
никакво споразумение- вече чакаме решението на съдията.
С уважение:Маргарита Колева
ДАТА: 2015-3-18 10:46:29"
И после това:
"МОЛБА
През януари 2015 г. е подадена жалба от името на баща ми ... срещу семейството ми. Мисля, че през февруари 2015г. бяхме посетени от полицията у дома. Чух, че баща ми не знаеше, че е подавал жалба срещу мен. Казаха ми отчасти какво е написано. Разпитваха мен за написаното в жалбата, оглеждаха имота, включително и жилището ни по моя молба- за да видят нанесените ни материални щети по комините. По-късно и съпругът ми беше разпитван подробно в РПУ, разбрах че е попълвал и декларация. За случката от 2013г. мъжът ми си е подал тогава жалба в полицията, януари идваше инспектор от пожарната за комините и барбекюто, март посетих и "Център за превенция на насилието и престъпността", където ме посъветваха да напиша опровержение на тази жалба. На 18.03.2015г. съм написала кратко опровержение от мое име на тази жалба - от което мисля, че става ясно, че проблемите на този адрес са за имоти и дадени пари. На 16.04.2015г. има решение от Районен съд Бургас по гражданско дело .../2013г. за тези дадени пари, предстои да продължи в Окръжен съд. Лошото е, че продължават да твърдят пред официални институции, че съпругът ми е отправял заплахи за убийство към баща ми, което не е вярно. Пак се искаха пари от нас, а съм предупредена вече без документ пари да не давам. От 2007г. търпим финансови и имотни загуби, съпругът ми вдигна високо кръвно, синът ми на 19 години също е с здравословни проблеми, не можем да излезем на двора, понеже сме и с общ вход и стълбище, ни пресрещат и правят скандали, а ние се стараем да избягваме всякакви контакти с тях. Понеже сме с обща пощенска кутия видях, че баща ми получи през април 2015г. писмо от вас, а за нашето семейство нямаше писмо, а жалбата беше срещу нас. Мисля, че вече е приключено при вас с тази жалба.
Молбата ми е да се запозная със становището на прокуратурата по случая. 
Работя от 20 години като МОЛ - валутен касиер в банки и обменни бюра и не мога да си позволя някой да продължава да петни името ми и да завежда наказателни дела срещу мен. Зимата бях без работа и се надявах да се приключи с тези проблеми. Сега отново започнах сезонна работа в Слънчев бряг като валутен касиер и понеже излизам към 7,00ч. и се прибирам към 23,30ч. от работа, постоянно се притеснявам да не се случи нещо между синът ми и мъжът ми и роднините /най-вече предизвикано от баща ми, когато е в пияно състояние/.
Разбрах, че след като е приключено, мога да се запозная със материалите по случая. Искам да разбера какво е становището ви и ако проблемите продължават да предприема някакви мерки. До сега аз лично не съм подавала жалби и сигнали въпреки, че е имало причина за такива. Горното написах собственоръчно сама, без консултация с адвокат, но разбрах че е можело да се оплачем за набедяване и клевета.
Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.
С уважение: Маргарита Колева
ДАТА: 2015-5-28 15:30:05"
На 30 септември четох в Прокуратурата съчиненията на баща ми, двете ми сестри и зет ми / дългогодишен бивш служител на Икономическа Полиция и сегашен в ДАНС Бургас/ - такава наглост и злоба трудно се преглъща...):
Публикувано на 6.11.2015г.:
Урок 7: Не се лъжете като моето семейство, че служителите от системата на МВР спазват законите!!! Не правете каквото и да било на доверие, даже и да са ви най-близките роднини, че после няма оправяне... При нас този урок се повтаря втори път. Първо при съпруга ми през 1998г. - пак с даване на пари и проблеми с имоти. Там като ангажирахме адвокат - пак бързо приключи проблема. И сега отново сме наели адвокат от октомври 2013г., тече дело за дадените пари - с имота не сме я започнали. Но проблеми има от десетина години, от както си имаме зет в къщата ни - дългогодишен служител на Икономическа полиция и сегашен на ДАНС Бургас . Наплашил баща ми и сестрите ми, че е голям началник и всички са негови хора, само аз му създавам проблеми и си защитавам правата :Dgrin emoticoВече Полиция, Пожарна, Център за насилие, Прокуратура в Бургас понаучиха какво се случва и то не от мен, но не помагат... Адвокат ми каза: Полицай на полицай няма да навреди... А познат работещ в системата ме наплаши, че ако му потърся началниците на зетя в София , даже можело да стане по- зле за мен... :Ptongue emoticoИ след като се опитаха да ни набедят даже за убийци..., а долу са въоръжени със служебен пистолет, 2 ловджийски и 1 въздушна пушка /до колкото знам/ . И бяхме нееднократно заплашвани и гонени, след като ни взеха парите - та ако някой пострада, да се знае: няма да е заради нас...Поне публично да си кажа вече за що иде реч... Такъв цирк на никой не пожелавам... и само в нашата държава може да се случва, благодарение на не работещите ни институции...):

За днес толкова, ето и целия албум:


Имам много да разказвам... :D
Публикувахте от Маргарита Колева в 22 октомври 2015 г.