неделя, 22 май 2016 г.

Какво е суперхрана и какво хранителна добавка?Природата винаги се е грижила за хората!
Както в човешкото тяло няма нищо излишно, така и в природата всяко растение, живо същество или минерал имат  своето значение и място.
И колкото и да се стараем да унищожаваме природата, тя продължава да ни дарява със своите вълшебства.
Защо тогава сме все по-болни?
Развитието на човечеството има и своята цена. Замърсяването на околната среда, промишленото производство, химизацията, електромагнитното облъчване, употребата на консерванти и подобрители и др. факти от нашето време доведоха до това, че хората стават все по-болни.
И една от основните причини е храната. Храним се по три пъти на ден. Никоя от храните не е същата вече, от времето на нашите баби и даже родители. За съжаление нашата страна, която си беше една сравнително чиста биозона, вече все повече се замърсява и унищожава.
Свикнали сме да мислим, че зеленчуците и плодовете, млечните храни, водата, солта и месото осигуряват всичко необходимо за организма ни. Фактите обаче отдавна са други. Днес, за да получим необходимите вещества трябва да изядем 3 -5 пъти по-голямо количество, и пак не бихме се снабдили с всички задължителни вещества. Дори с подходяща диета е трудно да се достигнат препоръчваните от Световната здравна организация дневни дози, защото в хранителните продукти липсват някои минерали, витамини и ценни съставки. Например: витамин А напълно отсъства от месото, калцият в зеленчуците е с 50-60% по-ниско съдържание, същото е положението и с останалите минерали, а други като хром, селен почти липсват!!!
Да не говорим за т.н. fast-food храни за бърза консумация и полуфабрикатите. Залъгалки като чипс, снакс, близалки, стимулиращи и газирани напитки всъщност изобщо не трябва да се консумират. Те ограбват тялото и натоварват с токсини. Неправилното хранене е най- честата причината за лесната умора, липса на енергия, главоболие, нервност, честа хрема, храносмилателни проблеми, необосновано безплодие, преждевременно остаряване, дегенеративни изменения и др.
Решението!
Едно от тях са суперхраните, които се още се бъркат с хранителните добавки. Науката за храненето, се насочи към издирване на оцелели органични източници непокътнати от ГМО или подобна лудост.
Така се появи понятието суперхрана, което обозначава онази цялостна естествена храна и хранителни концентрати, които могат да запълнят липсващото звено при храненето.
Суперхраната е храна с уникални хранителни свойства.
Различава се от повечето останали здравословни храни и хранителни добавки, (които също са много полезни, но имат друго приложение) по това, че суперхраните са основата на доброто здраве, а хранителните добавки, билки и др. подобни са надстройката.
Всъщност за децата това е базата за целия им живот, малките тухлички, които дават добра жизнена енергия и добро здраве след това!!!
Суперхраните съдържат незаменими за организма съставки, т.е. за всички клетки, тъкани и органи, докато повечето останали билки и добавки са полезни по-скоро за отделни органи и системи. Те осигуряват храна на клетките почти директно и за това се наричат още и „клетъчна храна“
За да се нарече суперхрана, една храна трябва да отговаря на няколко важни условия: 
 - Да съдържа в сравнително малък обем голямо количество хранителни вещества с високо качество 
 - Да бъде екологична и в естествен вид, не преработена, за да се запазят ензимите и витамините 
 - Да бъде максимално лесно усвоима от организма, без да го натоварва допълнително 
 - Да се отличава с много ползи за здравето, които не се постигат с употребата на обикновените храни и хранителни добавки.
Т.е. суперхраните са едновременно храна и лекарство, поради факта че са едни от най-силно действащите , свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на планетата.
Другата характеристика, която отличава суперхраната от хранителните добавки е нейната универсалност. Може да се добави към храната на всеки човек, независимо от възраст и здравословно състояние, понеже е храна. Което не може винаги да се каже за хранителните добавки, пример за това са спортистите.
Следващата разлика между суперхрана и хранителна добавка е нейната комплексност – с ключовите си съставки клетъчната храна задейства метаболизма на различни нива и има ефект върху целия организъм и неговите системи. Обикновено хранителните добавки са насочени към функциите на определени органи и системи или процесите на очистване и подхранване.
Като цяло и двете групи – суперхрани и хранителни добавки подобряват здравето чрез първоначална детоксикация след, което се включва самооздравителния механизъм на тялото.  Те действат благотворно върху работатата на нервната, хормоналната и имунната система или т.н. ПНЕИ, а оттам върху жизнената енергия, ума, чувствата и духа.
Разбира се решението на един въпрос, какъвто е човешкото здраве не може да бъде едностранно. Винаги е добре да търсим цялостен, холистичен подход за решението на проблемите, понеже не винаги това, което се вижда, е това което трябва да бъде лекувано.
Единственото нещо, което стои между човека и собственото му перфектно здраве, е информацията“.
Майк Адам
Д-р Весела Попова
Център “Homeoart”
Източник:  http://homeoart-bg.com
  
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЦЕНИТЕ:

 
ПРОДУКТИ "АКВАСОРС"  можете да поръчате на някой от телефоните на фирмата: 
02 - 858 16 46, 02 - 859 70 04 , GSM: 088/743 71 67, 
GSM: 089/245 37 70, НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН: 0 7003 1003.
Продуктите ще бъдат доставени на следващия работен ден, на посочения от вас адрес, чрез куриер, с наложен платеж.
При заявката на продукт трябва да посочите дистрибуторски номер и име, чрез които тя да бъде направена. 
Можете да използвате моя №: К 50018799, Маргарита Колева.