петък, 19 ноември 2021 г.

Защо предпочитаме да избягваме Черния петък? Очаквани закъснения на доставките!

 

Какво ново

Защо предпочитаме да избягваме Черния петък?

Знаете ли, че е изчислено, че над 30% от общите продажби на дребно през ноември и декември идват от един ден – Черен петък! На този ден много хора купуват продукти, повечето от които ще бъдат използвани само един или два сезона и след това ще бъдат изхвърлени.

Основно покупките включват електронни стоки, играчки и облекло. Ако се изхвърлят неправилно електронните отпадъци, съдържащите се в тях много токсични компоненти като олово, живак и бисфенол, в крайна сметка изтичат в почвата. Също така много продукти са изработени от нерециклируема пластмаса и са увити в слоеве опаковки. По това време се налагат и допълнителни доставки, защото компаниите бързат да изпълняват поръчки, неспособни да оптимизират логистиката си толкова ефективно, колкото обикновено, което води до далеч по-голямо замърсяване с въглерод.

Ние се ангажираме да опазваме природните ресурси на нашата планета, когато това е възможно, защото осъзнаваме, че разчитаме на природата, за да осигуряваме съставките, които се съдържат в нашите чудесни продукти. По тази причина, за да намалим въздействието си върху околната среда, няма да участваме в Черния петък както сега, така и в бъдеще.

Очаквани закъснения на доставките

Всяка година нарастването на продажбите в следствие на Черния петък натоварва куриерските доставки. Моля, имайте предвид това, когато правите поръчки през следващите седмици и ви молим да не забравяте, че това е извън нашия контрол.

Както споменахме по-рано, ние предпочитаме да избягваме Черния петък, така че няма да има специални оферти или промоции. Препоръчваме ви да правите поръчките си по-рано от обичайното, за да имате повече време за доставка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D