вторник, 19 юли 2016 г.

„Аз просто нямам време...“



Милиони успешни предприемачи и лидери в мрежовия маркетинг са започнали своята дейност през свободното си време. Колко често сте чували, "Бих искал, но просто не разполагам с време"?
Има 168 часа в седмицата. Къде отива това време? Нека да разгледаме: 56 часа – сън; 40 часа – работа; 42 часа – семейство, хранене, път и др.; 30 часа – свободно време. Можете да прекарате тези 30 часа "свободно време" за забавление или да ги използвате, за да следвате мечтата си.
Разкарване на навика за забавление ...
Какво разделя богатите от масите?
• Масите прекарват своето "свободно време" в забавление.
• Богатите прекарват повечето си "свободно време" в изграждане на бизнес.
Това е най-голямото разделение между имащите и нямащите.
Според проучвания, средностатистическият човек прекарва повече от 5 часа на ден в забавления. Забавлението не винаги е нужно да е телевизия, то може да е разглеждане на Facebook на вашия смартфон, гледане на няколко епизода на някое шоу на таблет, гледане на спорт, игра на видео игри и т.н.
Не че не трябва да се наслаждавате на никакви забавления, но го правете в умерени количества. Забавленията не трябва да изяждат почти една трета от вашите будни часове всеки ден.
Не правете това.
Колко ви струва този навик за забавление? 10 000 $ на година? 100 000 $ на година? Милиони годишно? Повече? Ами ако разкарването на навика да се забавлявате може да ви направи богати?
Започнете бизнес в "свободното време" ...
Факт е, че ако искате да станете богати, най-вероятно ще трябва да започнете бизнес на непълно работно време. Не е нужно да напуснете работата си веднага; Всъщност, най-вероятно не би трябвало. Един от най-добрите начини за минимизиране на риска е да запазите работата си на пълно работно време, докато започнете изграждането на бизнес в "свободното си време".
Както Джим Рон често казваше, "Работете на пълно работно време в работата си и на непълно работно време за изграждане на богатството си, защото печалбите от бизнес водят до богатство. Печалбите от бизнес са по-добри от работните заплати."
Направете това. и след време ще можете да кажете, "Точно сега аз работя на непълно работно време върху моето забогатяване и на пълен работен ден на моята работа, но няма да мине много време и аз ще работя на пълен работен ден върху забогатяването си. Можете ли да си представите какъв живот ще бъде това? "
В крайна сметка вие ще кажете: "Моят почасов бизнес върви толкова добре, че аз си позволих да напусна работата си на пълен работен ден. Сега мога да използвам тези допълнителни часове, за да си развивам още по-успешно бизнеса."
Откупете си времето...
Ако вашият бизнес създава пасивен доход, това може да ви помогне да "откупите времето си."
Пасивен доход (също известен като остатъчен доход) е доход, получаван редовно с малко усилие, изисквано за да се поддържа.
Доходи от интелектуалната собственост като авторски права от книги, албуми или лицензии от патенти; доходи от лихви; доходи от недвижима собственост; или доходи от бизнес, който вече не изисква много пряко участие - това са все примери за пасивни доходи.
Много хора започват да осъзнават, че МЛМ бизнес (мрежов маркетинг) може да се стартира в "свободното време" и, ако се развива правилно, може да доведе до чудесен пасивен доход за тях.
Какво означава "откупуване на времето"? Това означава, че пасивният доход от вашия бизнес (работа за себе си) е по-голям от доходите, които бихте получавали, работейки на пълен работен ден за някой друг. Пасивният доход буквално "изкупува обратно" всички тези часове, които иначе бихте прекарвали в работа. След като вашият бизнес ви печели пасивен доход, вече няма нужда да разменяте времето си за пари.
Превърнете "свободното време" във "време за свобода"!
Повечето хора казват, че "нямат време" да преследват мечтите си. И все пак, повечето хора прекарват около 5 часа на ден от "свободно си време" в забавления.
Някои хора използват това "свободно време", за да започнат собствен бизнес на непълно работно време. В крайна сметка, когато бизнесът им позволява да напуснат работата си, онези 40 часа "работно време" се превръщат в 40 часа "време за развиване на бизнеса". С течение на времето, като използват бизнеса си като лост за пасивен/остатъчен доход, те превръщат техните "часове за бизнес" в 40 часа допълнително свободно време! Заедно с техните съществуващи 30 часа "свободно време", сега те имат общо 70 часа "време за свобода" всяка седмица!
Време за свобода: Когато имате както време, така и пари, за да можете да живеете своя мечтан живот и да осъществявате мечтите си.
С пасивен доход от бизнес, вашите 168 часа всяка седмица може да изглеждат по този начин: 56 часа – сън; 42 часа – семейство, ядене, придвижване и др.; 70 часа = време за свобода.
Как изразходвате "свободно си време"?
Ние всички имаме едни и същи 24 часа всеки ден. Бионсе, Ричард Брансън, Опра, Елон Мъск, както и всеки успешен предприемач и лидер в мрежовия маркетинг, всички имат същите 24 часа всеки ден. Вашият избор е как да прекарвате "свободното си време". 
Избирайте мъдро.
Д-р Петър Найденов в Добре дошли в АкваСорс!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D