събота, 3 октомври 2015 г.

От какво имате нужда, за да бъдете богати?

 

"Когато бъдете истински богат, не само ще имате предостатъчно пари, но ще знаете, че винаги можете да спечелите още повече.
Затова никога няма да се страхувате, че няма да имате достатъчно и вътре в себе си ще изпитвате увереност и щастие.
Ето защо, когато казвам „да бъдеш богат”, се има предвид само едно нещо:  Да бъдеш богат – това значи да живееш живота си, както ти искаш – според възможностите си, а НЕ според своите ограничения.
Спрете за миг и наистина си представете какъв би бил Вашият живот, ако бяхте богати – ако живеехте така, както ви се иска, следвайки своите възможности, а не своите ограничения.
Как бихте прекарвали времето си? С кого бихте го прекарвали? За какви неща бихте си мислили? Какво би било вашето ежедневие? Какво бихте правили? Кои са най-важните неща, които бихте имали в живота си?
Някои хора се изненадват, че отговорите им не са много по-различни от това, което преживяват в момента. Ако и при вас е така, поздравявам ви – вече сте богат!"
"Разликата между богатите и бедните е тази, че богатите са се научили да ценят стойността на собствените си мисли."
"Богатството на живота на даден човек не винаги си личи по колата, която кара, по разкоша на къщата или по това колко пари има в банката.
Единственото, което съществува, е огромната разлика между хората, които „мислят като богати” и онези, които „мислят като бедни”.
Мислещите като богати ще бъдат богати, независимо от сумата в банковата им сметка в момента – те винаги ще търсят възможности и ще живеят, както искат.
Ако временно имат финансови затруднения, това няма да е за дълго – те някак си винаги намират начин да правят това, което желаят в живота си.
Мислещите като бедни, от друга страна, могат да имат големи къщи и да носят модерни дрехи, но съзнанието им е пълно със страх за бъдещето и с недоверие към околните.
Тъй като не знаят, че ще бъдат добре, дори ако всичките им пари изчезнат, те са заставени постоянно да се опитват да запазят това, което имат, или да заграбват повече от другите.
Мислещите като богати не са задължително най-образованите или най-талантливите хора, които ще срещнете, макар и някои от тях да са такива – те просто мислят за парите по различен начин.
Те разбират, че печеленето на пари не е нито мистериозен процес, нито космическа награда- това е просто умение, което може да се усвои, както можем да се научим да жонглираме или да караме велосипед."
"Богаташкото мислене ви води към по-голяма свобода и по-голямо богатство; бедняшкото мислене, понякога наричано „бедняшки манталитет”, насочва вниманието ви към това, което не можете да имате и ви отдалечава от възможността.
Вие имате безкрайно творчески ум и безкрайна способност да бъдете богат. Просто трябва да се научите как да ги използвате."
"Жизнено важно е да препрограмирате подсъзнателния си разум така, че постоянно да сте концентриран върху това, което искате да създадете в този случай, по-голяма свобода и повече финансово изобилие.
Когато започнете да се чувствате богат и да се виждате като богат човек, ще видите как расте финансовото ви състояние. Когато станете по-богат в мислите и емоциите си, ще изпитате още по-голяма свобода в живота си."
"Повечето хора се изненадват, че нещата, които пораждат у тях усещането за богатство, рядко струват много пари...
Започнете с търсенето на нещо, което ви създава усещане за изобилието и богатството на ежедневния ви живот.
В онези моменти” когато изпитвате удоволствие от своята работа, купувате си нещо красиво, правите дарение за добра кауза или просто влизате в ресторант, знаейки, че можете да си поръчате всичко, което искате, вашето вътрешно преживяване в този момент ще бъде същото като на най-богатия милиардер."
"Не са ли богатите хора просто по-големи късметлии от останалите?
Преди всичко, няма „богати хора” или „бедни хора”.
Богаташкото мислене води до богат живот, без значение колко пари имате в банката. Що се отнася до късмета, научните изследвания показват, че нещата не стоят така.
Неотдавна в Америка беше проведено изследване върху ефекта на така наречения „проактивен характер”.
То показа, че онези, които забелязват възможностите и действат според тях, печелят повече пари, получават повишение по-често и са по-щастливи в професията си.
С други думи, ние създаваме собствения си късмет чрез начина, по-който мислим, чувстваме и действаме на този свят."
Цитатите са от статия на http://www.lifehack.bg