понеделник, 10 октомври 2016 г.

„Аз просто нямам време...“ - част 2

 
Голяма част от живота ми премина в липса на време и пари. 
Вероятно и други хора са попадали поне за миг в този капан. 
Не зная как е при тях, но ето аз какво разбрах: Ако днес усещам липса на време, пари и възможности, за да върша нещата, които бих искал да върша, то така ще е и утре, и вероятно цял живот. 
 
Истината е друга. 
 
Всъщност, никой никога не страда от липса на време, пари и възможности. Това просто е състояние на ума, психиката и емоциите (страх). Първата крачка към изхода от това състояние обикновено е по-голяма (нарича се ритник) и е „от вън“ (живота). Много често слушаме, казваме, цитираме или сами разбираме, че времето е най-ценният актив, че никога не можем за го възстановим, че никога не се връща назад и т.н. Всъщност времето е най-изобилното нещо на света. Всеки човек на планетата разполага с неизчерпаем ресурс от време. Тук няма бедни и богати (и съответно извинения на тази тема) Никой не е в състояние да ви отнеме времето. Не съществуват времеви кризи (за разлика от икономическите, финансовите, културните и т н). Всеки човек буквално плува и съществува в изобилие от време. Времето вероятно е най-изобилното понятие във вселената. То е като въздуха, който дишаме и като безкрайността, която виждаме. Въпросът изобщо не е в това, дали имаме време за нещо или не, а в това, дали искаме нещо или не. 
Ако някой твърди, че няма време за свой бизнес, всъщност той казва, че изобщо не се интересува от свой бизнес. Ако някой твърди, че няма време за спорт, това е, защото здравето изобщо не му е приоритет. Ако някой твърди, че няма време да чете книги, то това е, защото счита, че четенето на книги е безполезно. И т.н. Такива хора наистина си мислят, че нямат време за едно или друго. Но това просто е състояние на ума, който както знаем – царува, робува или патки пасе. 

Ето ви няколко „шифрограми“ на тази тема:
Нямам време за свой бизнес, „защото твърдо съм решил да фалирам“
Нямам време за спорт, „защото твърдо съм решил да си докарам инфаркт“
Нямам време да уча, „защото съм решил да пресуша мозъка си“
 
И така, ако днес извинението е, че нямаме пари, време или нещо друго, чакайте да видите истинската криза, която предстои.
 
Емил Найденов в  Добре дошли в АкваСорс!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D