петък, 14 юни 2024 г.

НАМЕРЕТЕ СВОЯ БАЛАНС

 

С нарастващите нива на стрес в цяла Европа, всички  бихме могли да намерим начини да се отпуснем. Световната независима мрежа за пазарни проучвания попита група от хора за нивата на стрес в ежедневието им. Резултатите показват, че 79% изпитват стрес в различна степен на тежест, като хората, работещи на пълен работен ден (82%), и студентите (83%) се чувстват под най-голямо напрежение.


Практикуването на йога е чудесен начин да избягате от напрежението и да се свържете отново със себе си чрез съзнателно дишане и разтягане, а освен това предлага и нещо повече от релаксация. Може да подобри гъвкавостта и стойката ви, както и съня ви. 

Ако се чудите от къде да започнете, отбележете в календара си Международния ден на йогата на 21 юни. Това е денят да вземете шалтето си и да излезете навън, за да се поизпотите с усмивка под слънчевите лъчи. 


Лекият летен ветрец ще бъде вашият приятел в упражненията, а птичките ще ви чуруликат. Перфектно! Ако йогата не е за вас, помислете за дейностите, които ви носят спокойствие, и отделяйте повече време за тях през деня – тялото и умът ви ще ви благодарят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D