вторник, 17 септември 2024 г.

ЗАСАЖДАНЕ ЗА ПЛАНЕТАТА

 

ЗАСАЖДАНЕ ЗА ПЛАНЕТАТА


Даряваме 10% от печалбата след облагане с данъци на LightSource Charity, като им помагаме да превръщат училищните пространства във вдъхновяващи места за учене. Но знаете ли, че тяхната удивителна работа не се изчерпва със стените на училищата?


От 2023 г. 49 училища и детски градини са се включили и в благотворителната инициатива „Засади дърво“. Досега деца от цяла България са помогнали за засаждането на 7 000 дръвчета в прекрасно съчетание от полски ясени, обикновени явори и люляци в училищните площи.


Тези усилия помагат в борбата с изменението на климата, подобряват качеството на въздуха и биоразнообразието, като същевременно създават красива околна среда, на която децата да се наслаждават.


В момента дърветата са все още фиданки, но те са огромен символ на нашия ангажимент за опазване на околната среда. Заедно работим за едно по-зелено утре и вдъхновяваме следващото поколение да се грижи за нашата планета.

Научете повече

AquaSource рецепта - БЕЗУПРЕЧНИ БРАУНИ ХАПКИ

 

Онлайн магазин:
 Бизнес възможност:
 
 

БЕЗУПРЕЧНИ БРАУНИ ХАПКИ

от Гергана Налбантова, Brand Ambassador, Обединено кралство

Всички търсим нещо сладко от време на време. Когато гладът ви налегне, пригответе порция от тези вкусни вегански браунита без глутен от Гергана Налбантова. Направени с органично овесено брашно, AquaSource Лайтън-Ъп!, подхранващ заместител на храната, и струйка черен шоколад, те са идеалното лакомство за вашите вкусови рецептори.

 

 

     СЪСТАВКИ

  • 100 g био овесено брашно 

  • 20 g AquaSource Лайтън-Ъп!

  • 80 g органично сурово какао на прах 

  • щипка AquaSource Хималайска фина кристална сол 

  • 160 g течен тахан (или друго ядково масло) 

  • 7 с. л. кленов сироп (или AquaSource Мака Енергия за естествена сладост) 

  • 2 с. л. течно кокосово масло 

  • 100 g био черен шоколад за глазиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНE

 

Започнете като смесите всички сухи съставки. 

След това добавете течните и разбъркайте добре. 

Като приключите с бъркането, вземете една лъжица от сместа и оформете във форма за брауни по избор. Поставете оформеното брауни върху дъска или тава, застлана с хартия за печене. Повторете тази стъпка, докато използвате цялата смес. 

Поставете тавата в хладилника за 30 минути, за да стегнат браунитата. 

Междувременно разтопете био черния шоколад на водна баня. Напръскайте, потопете или залейте браунитата с разтопения шоколад. 

Накрая ги поставете във фризера за 30 минути, за да стегнат, преди да ги опитате и споделите.

СИЯЙТЕ С ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D

 

Онлайн магазин:
 Бизнес възможност:
 
 
 
 

Излагането на слънце може да е най-добрият начин да набавите дневния си прием на витамин D, но това невинаги е възможно. По данни на European Journal of Clinical Nutrition около 40% от европейците са с недостиг на витамин D, а 13% са с остър дефицит.

Тъй като прекарваме повече време на закрито през следващите месеци, намирането на подходящи източници на витамин D е още по-важно. Храни като мазна риба, червено месо и жълтъци са чудесно начало, а хранителните добавки са добър начин за допълнителна подкрепа, когато имаме нужда от нея.

Докато се подготвяме да отпразнуваме Европейския ден на биологичното земеделие на 23 септември, с гордост бихме искали да предложим AquaSource Органичен Витамин D, в който витамин D е от прах от органични гъби; комбиниран е с естествен калций от органични червени водорасли Lithothamnion, които осигуряват жизненоважна подкрепа за костите, мускулите, зъбите и имунитета. Тъй като продуктът е с естествен произход, вярваме, че това означава по-добро усвояване от организма и че помага да сияете през цялата година.

ЗАЩИТЕТЕ ОЧИТЕ СИ

 

Онлайн магазин:
 Бизнес възможност:
 
 

Когато започнете да прибирате късите панталони и тениските този месец, не забравяйте, че и очите ви се радваха на лятната ваканция! Вероятно сте прекарвали повече време навън на чист въздух и по-малко време пред екраните. Ето защо връщането на работа може да означава и връщане към натоварените и раздразнени очи.

Подкрепете очите си, като носите слънчеви очила, за да се предпазвате от вредните ултравиолетови лъчи – дори през есента и зимата, и не забравяйте да правите редовни почивки от екрана, за да избегнете натоварването на очите. Опитайте правилото 20:20:20 – на всеки 20 минути гледайте нещо на 20 метра разстояние за 20 секунди.

Диетата е също толкова важна за здравето на очите. Опитайте да подсилите хранителния си режим с омега мастни киселини и витамини С и Е от храни като сьомга, спанак, яйца, ядки и цитрусови плодове.


Поддържането на здравето на очите само чрез храната може да бъде предизвикателство. AquaSource Комплекс Грижа за очите с африкански невен, астаксантин и очанка осигурява синергична комбинация от доказани съставки за подпомагане здравето на очите.


Този популярен продукт съдържа прекрасна комбинация от съставки с естествен произход, включително органичнo макуй бери на прах за подпомагане на секрецията на слъзна течност, витамин С от ацерола за защита срещу увреждане от ултравиолетова светлина и екстракт от плодове на касис в масло от семена на касис за намаляване на сухотата в очите. И както се очаква от AquaSource, продуктът е без глутен, без ГМО и е сертифициран от The Vegan Society®.


„Прекрасен продукт! Аз съм инженер и работя по 8 часа дневно на компютър. Преди изпитвах умора и напрежение в очите. С AquaSource Комплекс Грижа за очите усещам, че зрението ми е по-остро и забелязвам по-малко зачервяване и дразнене.“ Хабибе Махмуд, България

КУПИ СЕГА
 
 
 

Малки навици. Големи резултати.

 

Онлайн магазин:
 Бизнес възможност:
 
 

Тъй като преминаваме от период на активен начин на живот през лятото към сезон с предимно рутинни занимания на закрито, това е чудесно време да придобием нови уелнес навици, с които да поддържаме здравето си. Последователността е ключът. Един малък уелнес навик, повтарян ежедневно, може да окаже огромно влияние върху цялостното ни благосъстояние.


Изберете лесен навик, който да стане част от ежедневието ви, дори при натоварен график или лошо време! Това може да бъде пиене на повече вода, разтягане за 10 минути всяка сутрин или кратка ежедневна разходка. Само 5 минути са достатъчни. Ходете по-дълго в дните, когато имате време и просто се опитайте да го правите всеки ден. Съсредоточете се само върху един навик за определено време и ще сте готови да посрещнете с увереност новия сезон.