четвъртък, 28 април 2011 г.

Защо все повече хора решават да приемат водорасли

Всеки осъзнава, че съвременното човечество живее в един доста замърсен и изнервен свят. Селскостопанските култури се торят предимно с изкуствени торове и растат върху изтощени почви поради което не съдържат достатъчно микроелементи, макар и външно да изглеждат добре. Замърсяването с пестициди, антибиотици, хормони, изгорели газове от автомобили и др. отдавна е надминало допустимото. 
На това отгоре, при преработването и готвенето на храните се изхвърлят или унищожават много ценни техни съставки – витамини, ензими, целулоза и т.н. От друга страна, в храните се добавят най-различни неща, които не са полезни за здравето – оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и какво ли още не!
Меко казано, съдържанието на храната ни е доста разбалансирано. Все повече се среща клетъчното гладуване, което често е придружено от затлъстяване - т.е човек яде прекалено много калории, но не получава достатъчно хранителни съставки. Водораслите и особено микро-водораслите са изключително важни за здравето, тъй като внасят много ценни и жизнено важни хранителни съставки, но малко калории. Тяхната употреба се препоръчва като един от начините за справяне с най-важните здравословни проблеми на нашето съвремие.
Подсилват ПНЕИ-системата.
Най-важна за здравето и благополучието ни е психо-невро-ендокринно-имунната или ПНЕИ-системата. Водораслите са великолепно средство за нейното укрепване и хармонизиране. Те помагат и за поддържане на добро здраве и висока енергия, и за възстановяване при боледуване от всякакви болести. При редовно консумиране на водорасли възстановяването след боледуване и зарастването на рани се ускоряват значително, а устойчивостта на стрес и неблагоприятни външни условия се повишава.
Здравата имунна система е от особено значение при децата във връзка със съзряването на организма и опознаването на околната среда. Приемането на водорасли от често боледуващи деца води до бързо подобрение на здравето им и до компенсиране на изоставането в развитието им.
Нормализират килограмите и холестерола, укрепват сърдечно-съдовата система.
Направените в Германия и Индия изследвания върху хора показват, че заедно с холестерола, микроводораслите намаляват и килограмите. Особено в Европа и САЩ затлъстяването е един от най-важните социално значими проблеми. То всъщност е болестно състояние, свързано с метаболитни смущения, което отваря вратата за най-различни други увреждания, намалява самочувствието и влошава качеството на живота.
Редовното приемане на микроводорасли в продължение на няколко месеца, по правило, се справя със затлъстяването, освен при много сериозни метаболитни нарушения и при много лакоми хора с прекалено заседнал начин на живот. А включването на добавки към водораслите – най-вече хром, коензим Q10 и L-карнитин още повече улеснява поддържането на здравословно телесно тегло (например Lighten-Up).
Полезни са за храносмилателната система.
Водораслите подхранват полезната чревна флора и намаляват опасността от развитието на болестотворни бактерии и гъбички в тялото. Благотворната чревна флора подобрява абсорбирането на храните, предпазва от запек и автоинтоксикация и е основа за стабилно здраве.
Водораслите са лесно смилаеми и са особено подходящи в случаите, когато червата не абсорбират ефективно обикновената храна. Хилядите различни ензими в тях са изключително важни за доброто храносмилане.
Пречистват от токсини, шлаки и радиация.
За да останем живи, ние трябва непрекъснато да елиминираме натрупващите се от въздуха, водата, храната и лекарствата токсини. Ценните биологично активни вещества в синьозелените водорасли, в това число хлорофил, фикоцианини и полизахариди, подпомагат телата ни да се пречистват много по-добре.
Водораслите пречистват първо храносмилателната система, а след няколкомесечна употреба – черния дроб, кръвта и цялото тяло. Те са най-добрият естествен хелиращ агент, т.е. свързват и изхвърлят от тялото тежки метали, радиоактивни вещества и други токсини. Затова водораслите се отразяват благотворно върху хора, живеещи в силно замърсени райони или изложени на контакт с вредности. Те са много полезни при увреждане на бъбреците, причинено от интоксикация с тежки метали, живак и различни лекарства, защото дават шанс на полуумъртвените клетки да се съживят и възстановят.
Водораслите намаляват алергичните реакции при лъчевата болест. През 1994 г. руски учени наблюдавали 270 деца, пострадали от Чернобилската катастрофа. В продължение на 45 дни те приемали всеки ден по 5 г. водорасли, което намалило радионуклеидите в телата им с 50% и нормализирало алергичната им чувствителност.
Красота и отлична форма от Природата
Истинската красота идва отвътре. Пречистените и добре нахранени клетки функционират несравнимо по-добре. Това се проявява в по-добро самочувствие, по-добър външен вид, повече енергия. Такива досадни неща като бръчки, сенки, слаби нокти, разширени вени и капиляри, повяхнала кожа и пр. могат да се предотвратят. Ако вече са се появили, редовната употреба на водорасли може да подобри състоянието.
Енергия
Наричаме водораслите Слънце на прах или материализирана слънчева енергия. Често хората усещат прилив на сили веднага след тяхното приемане, а ползата от употребата им с времето се увеличава. Когато сме засегнати от стрес или някакво заболяване, метаболитната енергия на тялото се изчерпва по-лесно и се стига до хронична умора и липса на сили. Водораслите стабилизират енергийната ни система и възвръщат хармонията в нея, като по този начин освобождават голяма част от метаболитната ни енергия. Така тя може да бъде използвана за възстановяване на здравето и асимилиране на храната.
Еликсир за мозъка и нервната система
Всички микроводорасли са полезни за нервната система, но най-добро измежду тях е синьо-зеленото водорасло AFA. То избистря мисълта и подобрява паметта. Балансира лявото и дясното мозъчни полукълба и спомага за развитие на интегрално или холистично мислене, съчетаващо логика с интуиция. Развива творческите способности и продуктивността на мозъка.
Стимулира висшите мозъчни центрове:
- епифиза - там е разположен биологичният часовник, който отговаря за развитието и съзряването на човека и за връзката му с Космоса;
- хипоталамус - централна разпределителна станция и координационен център на мозъка, връзката с подсъзнанието и вегетативните функции;
- хипофиза - диригент и координатор на хормоналната дейност.
Освен това водораслите AFA активират способността за фини възприятия, регулират съня, възстановяват нервните клетки и улесняват връзките между тях.
Количества и продължителност на употреба
По правило ползата от употребата на микроводорасли нараства с времето и дозата и зависи от начина на живот. Много хора усещат благотворна промяна още първите дни, или почти веднага. Други може да имат нужда от по-голямо количество и да почувстват ефект едва след месец.
Когато организмът е по-изтощен или боледува, дозата може да се увеличи с цел постигане на по-бързо възстановяване. Водораслите са храна – те могат да се ядат в големи количества и няма опасност от предозиране.
С помощта на водораслите можем да получим, според приеманите дози, различни резултати:
Информация: Даже само 1 капсула водорасли на ден би могла да ни даде генетична информация, полезна за оцеляването ни. Водораслите са най-бързо приспособяващите се същества на земята и вероятно могат да обменят информация с имунните клетки в т. нар. Пайерови плаки на червата и така да подпомагат еволюцията ни.
Енергия: Колкото повече водорасли приемаме наведнъж, толкова повече енергията ни расте. Това може да се ползва тогава, когато сме в труден период – изтощени, болни или депресирани, или когато ни предстои голямо психично или физическо натоварване.
Регенерация: Когато приемаме водорасли в достатъчно големи количества и достатъчно дълго, нашите клетки започват да променят състава си и да повишават вибрациите си.
Това важи особено за нервната система, жлезите с вътрешна секреция и кръвта.
Все пак не бива да се очакват незабавни чудеса – когато става дума за хранене, най-добре ефектът се проявява след три до шест месеца, в зависимост от състоянието на организма. Ако искаме наистина да променим на по-дълбоко ниво нещата, и ако постоянстваме с години, можем буквално да преизградим тялото си и да се радваме на истинско здраве и трайна висока жизненост.


Ползата от водораслите - част 1 

Ползата от водораслите - част 2 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D