вторник, 12 април 2011 г.

АquaSource комплекс Течно злато - полезните мазнини - нов продукт

Защо мазнините са толкова важни ? Мазнините са главно енергиен доставчик.Не можем да се откажем от тях, защото както протеините те са съставна част на мембраните на почти всички телесни клетки и основен компонент в нервните и мозъчните клетки. Освен това, мазнините се използват за изграждането на хормони, за улесняване на кръвопотока, за защита на вътрешните органи, за половите органи и за безброй важни функции на организма.Необходими са за здравето, растежа, дееспособността и за живота като цяло. Мазнините, наричани още липиди, са сложни органични вещества, които организмът използва като източник на енергия и в качеството им на пластичен материал. Те подобряват вкусовите качества на храната и създават чувство на ситост. В храносмилателните органи се разграждат на глицерин и на висши мастни киселини, от които организмът синтезира собствени мазнини. Един грам мазнини при разграждането си освобождава средно 37,7 kJ (9 kcal).
Хранителните източници мазнините са: видими / млечно масло, свинска мас, растителни масла, лой, маргарини /и невидими или скрити, съдържащи се в различни съотношения в почти и всички животински и растителни храни. Организмът на човека се нуждае от разнообразие на липиди. Той може да си набави чрез храната цялата широка гама от мастни киселини, съществуващи в природата (около 80 на брой оползотворявани в организма). Едностранчивото хранене с един вид мастни киселини е вредно като при това приемането само на наситени мазнини (масло, мас, овча и говежда лой) трябва да бъде ограничавано ,тъй като носи рискове за здравето.
От друга страна, още в 30-те години на 20 век е описан синдром на недоимък на есенциални мастни киселини.Симптомите на дефицит са недостатъчен растеж, нарушени функции на имунната система, дерматози, суха и чуплива коса, нарушена репродуктивна функция, преждевременни раждания, нарушени функции на бъбреците и черния дроб, екзема, пърхот, прекомерно изпотяване, тежък менструален синдром, задържане на вода.

Омега-3 и Омега-6 ненаситените мастни киселини се наричат още есенциални, тъй като не могат да се синтезират в организма от други неесенциални вещества и е необходимо да се набавят с храната. Омега-3 мастните киселини представляват група от девет полиненаситени мастни киселини. Три от тях (ALA/АЛК – алфалиноленична киселина, EPA/ЕПК – ейкозапентанова киселина и DHA/ДХК – докозахексанова киселина) са истинско богатство за организма. Омега-6 мастните киселини представляват група от осем полиненаситени мастни киселини, като с най-важно значение за организма са четири от тях: LA/ЛК – линоленова киселина, GLA/ГЛК – гама-линоленова киселина, ArA/АрК – арахидонова киселина и DGLA/ДГЛК – дихомо-гама-линоленова киселина.
Есенциалните мастни киселини имат две основни метаболитни функции – те са важна съставна част на клетъчната мембрана и прекурсори на ейкозаноидите. Мастнокиселинният състав на мембранните фосфолипиди, които са важен компонент на клетъчните мембрани, се определя от съдържанието на n-6 и n-3 мастни киселини. Общото между двете групи мастни киселини е участието им като базови съставки за химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди. Въпросните молекули имат краткосрочни сигнални функции за редица процеси в тялото. Благодарение на тях клетките общуват помежду си. Сигналната мрежа на екозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетки в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления и пр.). Различните омега 3 служат за синтез на ейкозаноиди с противоположни действия на синтезираните от омега 6 ЕМК ейкозаноиди. Това значи, че тялото трябва да разполага с балансирани количества от двете групи есенциални мастни киселини.
Есенциалните мастни киселини /ЕМК/ осигуряват нормални биологични функции на човешкия организъм и са важна част от хранителния прием при профилактика и превенция на различни заболявания – сърдечно -съдови, артрит, астма, автоимунни нарушения. По време на вътреутробното развитие на плода декозахексаеновата и арахидоновата мастни киселини се вграждат в клетъчните мембрани на ретината и мозъка и този процес продължава и през първите две години от живота на децата. Осигуряване на хранителен прием на есенциални мастни киселини е особено важен през ембрионалното развитие, по време на бременност и кърмене, при кърмачета и малки деца.
Защо има постоянен недостиг на EМК? Причината, поради която не ни достигат ,е в това, че те лесно се повреждат. Прекалено излагане на топлина, слънчева светлина и кислород ги унищожава, както и повечето способи за готвене и консервиране - затова всички преработени и пакетирани храни вече не съдържат ценните мастни киселини,особено омега-З. Повечето източници на мазнини, които приемаме, са растителни масла, месо и млечни продукти. Растителните масла се състоят предимно от преработени, с разрушена структура, неизползваеми мастни киселини омега-6, които съдържат изключително вредна форма на мазнините, наречени "трансмазнини" . Месото и млечните продукти в миналото са съдържали мазнини омега-З, но сега са предимно наситени мазнини - резултат от това, че кравите се хранят със зърно, вместо с трева. Организмът на съвременния човек е лишен от мастни киселини омега-З, и това вероятно се нарежда на първо място като физически стрес за тялото, което води до напълняване.Тогава какво е решението? Не оставяйте и ден, без да получите основните си мастни киселини.Най-добри хранителни източници на Омега-3 ненаситени мастни киселини са: сьомга, пъстърва, херинга, скумрия, риба меч, риба тон, сардини, ленено семе, слънчогледови семки. Отлични източници на омега -6 са: слънчогледово олио, слънчогледови семки, тиквени семки, пшенични зародиши, сусам, безсолни ядки – орехи, бадеми, лешници.


Новият продукт Комплекс Течно Злато от АкваСорс осигурява важни мастни киселини от растителен произход, които предоставят широк спектър от полезните Омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини. Комплекс Течно Злато се препоръчва на всички хора, в чиято храна може да липсват тези изключително важни за здравето мастни киселини. Основните съставки на Комплекс Течно Злато са:
§ Масла от микроводораслов източник, богати на DHA – осигуряват докозахексаенова киселина (DHA) за поддържане на мозъчната функция.Поради замърсяването на световния океан и намаляването на рибата в него,рибеното масло вече не е така природосъозбразно.Ето защо АкваСорс използва чисти водорасли като източник на мастни киселени.
§ Масло от усойниче (Echium plant) се използва основно в козметиката заради подхранващите му и успокояващи свойства.Усойничето е  вечно зелено, много мъхесто растение, с тесни и остри листа и розово-виолетови цветове. Маслото от ехиум осигурява стеаридонова киселина (SDA), която много по-лесно се преобразува в EPA, отколкото Омега 3 мастните киселини, като например ALA в лененото масло. Усойничето също така е източник на GLA и ALA.
§ Масло от морски зърнастец – осигурява голяма гама от водоразтворими и мастноразтворими витамини, макро и микроелементи,незаменими и полинаситени мастни киселини. Снабдява с Омега 7 мастни киселини, които подпомагат поддържането на доброто здраве на кожата и на фините повърхности на дихателната и храносмилателната системи и на пикочо-половите пътища.
Основните предимства на Комплекс Течно Злато са следните:
§ Уникална формула, която съдържа Омега 7, дълговерижни Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, включително DHA;
§ 100% растителна основа - не съдържа животински продукти
§ От устойчив източник, който не застрашава популациите и не застрашава животински видове - риба;
§ Уникални и ефективни растителни масла;
§ Одобрен от веган обществото - подходящ за вегетарианци и вегани;
§ Без токсини.
Комплексът Течно Злато от АкваСорс е особено полезен при:
§ бременни и кърмещи жени, бебета и малки деца;
§ хора с нарушена репродуктивна функция и фертилни проблеми,спонтанни аборти;
§ хора със сърдечно - съдови заболявания,високо кръвно налягане и висок холестерол;
§ депресия, нервни разстройства, високи нива на стрес;
§ кожни заболявания, акне, бавно зарастване на рани;
§ автоимунни заболявания, артрит, астма,алергии;
§ слаба имунна система,чернодробни и бъбречни заболявания;
§ спортисти,атлети;
§ затлъстяване и диети за отслабване;
§ поддържане на здрава и красива кожа и коса;
Основните ползи от употребата на комплекс Течно Злато са:
· предпазват от сърдечно - съдови заболявания, инсулт и инфаркти, кръвни съсиреци в белите дробове;
· подобряват фертилността;
· предпазват от рак, диабет и много дегенеративни състояния, особено такива свързани с остаряването;
· подобрява функционирането на жлезите с вътрешна секреция и имунната система;
· поддържат здрави мозъка и психиката у възрастните, важни са за развитието на зародиша и децата;
· предпазват от и лекуват артрит, астма, предменструален синдром, алергии, възпалителни процеси;
· подпомагат изгарянето на мазнини;
· увеличават жизнеността и гладкостта на кожата, блясъка на косата;
Употреба: За възрастни по 1 мл / 20 капки / два пъти дневно. За бебета и деца до 2 години по 5 -10 капки дневно.
Съдържание: рафинирано масло от усойниче,масло от морски зърнастец,масло от микроводорасли с добавени екстракти от портокал и лимон.Състав на препоръчано дневно количество - 2 мл от продукта: омега 3 мастни киселини 550 mg,омега 6 мастни киселини 350 mg, омега 7 мастни киселини - 170 mg, омега 9 мастни киселини - 310 mg.Опаковка: 50 мл., тъмно-кафяво стъклено шише с вграден капкомер.След отваряне шишето се съхранява право и на хладно място.
Дистр. цена /на едро/ 61,60 лв
Клиентска цена / на дребно/- 88.00 лв 
АкваСорс брошура за Комплекс Течно Злато 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D