понеделник, 6 декември 2010 г.

"Как да направим машина за пари на много нива - науката за мрежовия маркетинг" - Ранди Гейдж

                                                             Първа глава
Червеното или синьото хапче?
... Едно е сигурно... Хората по света започват да се събуждат, да излизат рязко от корпоративната си кома и да мислят отново. Започват да поставят под въпрос морала на стандартния бизнес модел, да преосмислят приоритетите си и да се питат дали тяхното правителство действително би могло да подсигури златните им години. Истински схватливите хора стигнаха дори по-далеч - решиха, че само те самите могат да осигурят финансовото си бъдеще и никога повече няма да позволят да зависят от своите работодатели или правителство.Нещо повече, те решиха, че работата им трябва да има смисъл, че това, с което си изкарват прехраната, би трябвало да предлага надежда и помощ и че принципите са от основно значение. И насред най-сериозния от десетилетия икономически спад, започнаха да мечтаят отново... Така преоткриха мечтите си от детството... и осъзнаха, че не трябва да се отказват от тях, само защото сега живеят в света на възрастните. ...Защото най-после хората /поне някои от тях/ престанаха да мислят за работата - мечта и започнаха да мислят за ЖИВОТА - МЕЧТА, знаейки че двете всъщност са неделими.
Хората, които разберат това...
Може да натрупате богатство, но ако трябва да жертвате заради това децата, отношенията или здравето си, какъв е смисълът? Може да си позволите много неща, но къде е радостта, ако няма с кого да им се порадвате? Кога за последен път сте виждали катафалка, теглеща зад себе си ремарке с лични вещи? Съществува група от избрани хора,които са разбрали това, и тя става все по-многобройна... Други откриха, че извършването на движенията на някаква монотонна работа, само защото се работи не повече от 40 часа седмично, също няма да им донесе истинско щастие. Те разбират, че работата без смисъл се върши механично и не отваря вратата към удовлетворението през свободното време, с което разполагат. Така че тази група също го е осъзнала. И така, кои са хората, разбрали новата реалност на днешният свят? Това са хора с различни занимания, произход, минало и възраст. Едни са членове на академичната общност, други не са успели да завършат дори гимназия. Много търсят прибежище от измамите, политиката и погубващата душата инерция на корпоративния свят. Други бягат от посредствеността на неквалифицирания труд, стремейки се да прибавят малко авантюризъм в живота си. Трети са били предприемачи, които една сутрин са се събудили /или са станали след безсънна нощ/, за да разберат, че не притежават бизнеса си... защото всъщност бизнесът им ги притежава. Ако попитате как изглежда животът-мечта, хората в тази група на избраници ще ви отговорят,че това е смес от работа и почивка, принос и предизвикателство, духовен размисъл и интелектуално стимулиране.
МЛМ революцията...
Тази група намери пътя си към Мрежовия маркетинг... Ние не се присъединяваме към индустрия, а към професия. И не го правим само за да забогатеем. Хората, които стават професионалисти в сферата на мрежовия маркетинг, ценят богатството, което са в състояние да създадат, но щом научат повече за бизнеса, съзнанието им се разширява и започва да възприема по обемната картина... Освен това имат по-широки възгледи за просперитета от повечето хора. Никога няма да ги чуете да изричат твърдения от рода на: "Това са само пари" или "Това са вещи и нищо повече", защото знаят, че парите и материалните неща са смазката на живота. Осъзнават колко е трудно да се чувстваш проспериращ, ако не можеш да си платиш наема, вноската за колата или да купиш хранителни продукти за семейството си. Но те не допускат грешката на мнозина, които смятат, че просперитетът е свързан само с парите. Знаят, че истинският просперитет включва добро здраве, любящи отношения и духовна страна на живота. Когато говорят за изобилието в живота, те имат предвид всички тези области. Това, което привлича истински повечето хора от тази група, е върховният продукт, който продават: свободата. Свободата да не ти липсва нищо, свободата да живееш живот, наистина изпълнен със смисъл, значение и изобилие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D