неделя, 21 ноември 2010 г.

КАК ДА ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ - Луиз Хей

1. Спрете да критикувате. Критиката никога никого не променя. Откажете се от самокритиката. Приемете себе си именно такива, каквито сте. Когато се критикувате, вашите промени са негативни. Когато одобрявате действията и себе си – вие се променяте позитивно.
2. Прекратете да се плашите, да се тероризирате с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Намерете за себе си образа, който ви е приятен (за мен – това е жълтата роза) и на момента превключете съзнанието си от плашещите мисли към по-приятни.
3. Бъдете великодушни, добри и търпеливи. Бъдете великодушни към себе си. Бъдете добри към себе си. Бъдете търпеливи, тъй като вие усвоявате нов способ на мислене. Отнасяйте се към себе си като към любим човек.
4. Бъдете добри по отношение на разума си. Да се ненавиждате, означава да ненавиждате мислите си. Не си струва да правите това. По-добре ги променете.
5. Хвалете се. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете себе си колкото се може повече. Казвайте си колко добре се справяте с всяка дреболия.
6. Подкрепяйте се. Намерете начини да си помагате. Обръщайте се при нужда към приятели и им позволявайте да ви помагат. Няма нищо лошо да потърсите помощ, когато ви се налага. Това е напълно естествено.
7. Отнасяйте се с любов към недостатъците си. Осъзнавайте, че вие сами сте ги създали, за да удовлетворите някакви свои потребности. Сега търсите нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите ви. Така че нежно се отървавайте от старите негативни стереотипи на поведение.
8. Грижете се за тялото си. Научете се да се храните правилно. Каква храна е необходима на тялото ви за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научете физически упражнения. Кои от тях ви доставят удоволствие? Нежно обичайте и уважавайте храма, в който вие живеете.
9. Работете с огледалото. По-често гледайте себе си в очите. Не крийте нарастващите чувства на любов към самите вас. Гледайки се в огледалото, си простете. Гледайки се в огледалото, поговорете с родителите си и им простете. Поне веднъж на ден си казвайте: „Аз Те обичам! Аз действителноТе обичам !”.
10. Правете това сега. Не чакайте момента, когато нещата ви ще са наред, ще отслабнете, ще намерите нова работа или ще започнете нова връзка. Започнете веднага и правете всичко, което зависи от самите вас.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D